← All news
03.07

Jau šovakar tiks noskaidroti Gulf of Riga Regatta 2020 uzvarētāji un Latvijas burāšanas čempioni. Pēc aizvadītās dienas sacensību posma visās grupās mainījās līderi.

Šodien Kuivižos noslēgsies Rīgas līča regate jeb Gulf of Riga Regatta (GoRR) un starp 47 jahtu komandām tiks noskaidroti ne tikai sacensību uzvarētāji, bet arī Latvijas čempioni un Livonijas kausa ieguvēji. Pēc vakar veiktiem diviem piekrastes braucieniem iepretim Rojai visās četrās sacensību grupās mainījās līderi.

ORC grupās līderpozīcijās izvirzījās Lietuvas komanda COOL WATER (ORC1) un Igaunijas – SUGAR (ORC2).Mainījušies arī līderi LYS grupās, kur pamatā startē komandas no Latvijas. LYS1 grupā līdzšinējos līderus PROJECT A1 nomainīja ROCCABELLA, apsteidzot par vienu punktu kopvērtējumā. Pirms pēdējā posma jahta BLONDY visai pārliecinoši nomainīja līdzšinējos līderus arī LYS2 grupā, apsteidzot sāncenšus – FILIAS un ELIXIR. Lielākā intriga pirms pēdējā posma noslēguma par kopvērtējuma uzvarētāju saglabājas LYS1 grupā.

"Regate notiek jau vairākas dienas un pēc pirmajiem diviem posmiem mēs bijām otrajā vietā. Vakar tika doti divi starti un katrs starts bija kā atsevišķs posms. Laikapstākļi bija sarežģīti. Visu laiku bija vēja maiņas – tad vējš pastiprinājās, tad kļuva vājāks. Komanda nostrādāja godam – taktiski, un kapteinis labi novadīja laivu. Mums lielu kļūdu nebija. Šī kombinācija mums vakar arī nesa labāko rezultātu," tā par GoRR aizvadītās dienas 3. un 4. sacensību posmu ROCCABELLA komandas pārstāvis Silards Kamergrauzis.

"Mūsu laiva ir piemērota garajām distancēm, nevis īsajām. To parādīja pirmo divu dienu rezultāti, kur mums bija iespēja ieņemt līderpozīciju. Priecājamies, ka šodien atkal ir garā distance un mēģināsim pabīdīt ROCCABELLA atpakaļ," tā ar šodienas sportiskām iecerēm smaidot dalās burāšanas komandas SARMA&NORDE pārstāvis Jānis Norde no jahtas PROJECT A1.

Šā brīža kopvērtējuma rezultāti:

ORC1 grupā – Lietuvas komanda COOL WATER (buras Nr. LTU-2777), kapteinis Raimondas Šiugždinis

ORC2 grupā – Igaunijas komanda SUGAR (buras Nr. EST-774), kapteinis Marjaliisa Umb

LYS1 grupā – Latvijas komanda ROCCABELLA (buras Nr.LAT-911), kapteinis Valters Romans

LYS2 grupā – Latvijas komanda BLONDY (buras Nr. LAT-315), kapteinis Andris Zubrickis

Sacensību rezultāti pieejami: https://gorr.lv/lv/rezultati

Ar dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties šeit: https://gorr.lv/lv/dalibnieki

Šobrīd regate ir ceļā uz Kuivižiem un sekot līdzi sacensību norisei īstā laikā ir iespējams tiešsaistē: https://ej.uz/gorr2020_race5

Provizoriski, pirmās jahtas Kuivižu ostā šodien varētu ierasties sākot no plkst.17.00.

2020.gada GoRR uzvarētāju, Latvijas čempionu un Livonijas kausa ieguvēju apbalvošanas ceremonija notiks pēc tam, kad būs finišējušas visas jahtas un beigsies sacensību protestu izskatīšanas, ja tādi tiks iesniegti.

Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību, Rojas zēģelētāju skolu, Ventspils jahtu ostu, Salacgrīvas ostas pārvaldi un Saaremaa Merispordi Selts.

Foto izlase no 3. un 4. sacensību posma GoRR2020: https://failiem.lv/u/zak53skn (foto: Jānis Spurdziņš, SONY)

GoRR sociālās vietnes:
Facebook
Instagram
Youtube